پوهنځی اقتصاد

پوهنځی اقتصاد

معرفی پوهنځی اقتصاد

اقتصاد دانشی است که زمینه ساز رشد اقتصاد کشور قرارگرفته و سرنوشت کلی یک جامعه را تعیین میکند. مطالعه این دانش برای دانشجویان دوره ی لیسانس کاملاً به صورت اطلاعات پایه ای می باشد ولی دانشجویی که این رشته جزء اولویت هایش می باشد ابتدا مطالعه اش را  به صورت اولیه و بعد به این رشته بصورت تخصصی و کاربردی نگاه می کند و سعی می کند تمام فعالیّت هایی را که به این رشته مربوط میشود به طور دقیق انجام دهد. یعنی تحقیق و پژوهش هایی که به شکل تئوری انجام میگیرد یا تجزیه و تحلیل مفاهیم اقتصادی که در نتیجه آن می توانند به پیشنهاد ها و نظریات نوینی جهت بهبود وپیشرفت موسسات، ادارات و سازمان های مختلف اقتصادی ارائه دهد. همچنین فارغ التحصیلان این رشته می توانند وارد بازار کار شوند و در بخشهای مختلف وزارت اقتصاد، وزارت مالیه، وزارت صنایع، بخشهای مالیات،بانک مرکزی، بانکهای خصوصی و ادارات دولتی و خصوصی فعالیّت نمایند. علاوه بر این اگر دانشجویانی که عمر خود را صرف این رشته کرده و درنهایت با تخصصی که در این رشته دارند به فعالیت در آن نپردازند میتوانند در مشاغل دیگر کاملاً کارآمد و بهره وری پر باری داشته باشند زیرا افرادی که جهت علاقه مندی خود را رشته اقتصاد قرار میدهند انسان هایی تحلیلگر و کاملاً آشنا با مسائل اقتصادی می باشند که به دلیل داشتن ذهنی باز میتوانند نگاه ریز بینانه تری به محیط پیرامون خود داشته باشند که این خود یک امتیاز برای دانشجویان تحصیل در این رشته می باشد علم اقتصاد علم تخصیص بهینه منابع است یعنی منابعی که محدود هستند و این علوم بعنوان رشته علوم اقتصادی در موسسات آموزش عالی ارائه میشود. در نهایت دانشجویانی که دوران تحصیلی خود را با مطالعه عمیق می گذرانند و در این رشته فارغ التحصیل میشوند این امتیاز را دارند که در بسیاری از بنگاه های تولیدی ، تجاری و خدماتی به فعالیّت بپردازند. 

پوهنحی اقتصاد مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام همزمان با تأسیس این مؤسسه در سال ۱۳۸۷ آغاز به فعالیت نموده، و تابحال طی هشت دوره‌ی تحصیلی؛ صدها تن کادرهای جوان را در رشته‌های مالی و بانکداری و مدیریت بازاریابی فارغالتحصیل و وارد جامعه نموده است، که بسیاری از این محصلان در بخش های مختلف دولت، بخصوص در وزارت مالیه، وزارت اقتصاد، وزارت تجارت، بانک مرکزی، بانک های خصوصی، مؤسسات، شرکتها و نهاد های خصوصی مشغول وظیفه و ارایه خدمت به کشور می باشند.

پوهنحی اقتصاد مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام در تمام رشته های متذکره فوق کریکولم تجدید شده، کادر تدریسی دکترا و ماستر، منابع درسی و مسؤلین اداری متخصص وبا تجربه در اختیار دارد.

 

آینده شغلی

رشته اقتصاد یکی از رشته های علوم انسانی است که به سبب آینده شغلی نسبتا مناسب ، علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است. دانشجویانی که از مقطع لیسانس رشته اقتصاد فارغ التحصیل می شوند اطلاعات اولیه و پایه را مطالعه می کنند که معمولا جهت اشتغال به صورت تخصصی کافی نیست. اما اگر افرادی را می بینید که با مدرک لیسانس این رشته از موقعیت شغلی خوبی برخوردارند ، آن ها موفقیت خود را مدیون تلاش و پشتکاری که به خرج داده اند می باشندمسلما در هر رشته ای افرادی موفق ترند که به فعالیت بیشتری در راستای کسب مهارت های لازم می پردازنددر رشته اقتصاد هم ، افرادی که به نوشتن و تجزیه و تحلیل مدل های اقتصادی می پردازند ، جهت برطرف ساختن مشکلات اقتصادی راهکارهای کارآمد و تازه ای ارائه می دهند و نسبت به سایر هم رشته های خود ، موفق تر خواهند بود.

سازمان هایی که یک اقتصاددان می تواند در آن ها مشغول به فعالیت شود عبارتند از :

·      وزارت اقتصاد

·      وزارت صنایع

·      وزارت مالیه

·      وزارت تجارت

·      ادارات مالیاتی

·      بانک مرکزی

·      بانک های خصوصی

·      احصائیه مرکزی

هم چنین برخی عنوان های شغلی که برای این افراد وجود دارند به صورت لیست زیر است :

·      متصدی بانک

·      گمرکات

·      مدیر مالی

·      تحلیل گر مالی

·      کارشناس امور مالیاتی

·      استاد پوهنتون

·      پژوهش گر

·      مدیر فروش

·      کارشناس / مدیر بازاریابی

·      کارشناس بیمه

·      کارشناس / مدیر خرید و تدارکات

·      کارشناسان تحقیقات بازار

·      مشاور کسب و کار

·      روزنامه نگار و نویسنده

·      خدمات آموزشی و پژوهشی

·      و

رشته اقتصاد موجب می شود دانش آموختگانش از ذهنی فعال و انتخاب گر ، برخوردار شوند که اگر در رشته خود مشغول به کار نشدند به واسطه ذهن تحلیل گرشان ، آشنایی صحیح با مسائل و مباحث اقتصادی و نگاه کارشناسانه ای که به جامعه و پیرامون آن دارند ، از آینده شغلی مناسبی برخوردار باشند. به عنوان مثال می توانند بنگاه های خدماتی و بازاریابی شخصی برای خود تدارک ببینند.

به طور کلی بازار کار رشته اقتصاد به نسبت بسیاری از رشته های گروه انسانی ، از رونق بیشتری برخوردار است. اما به این معنا نیست که هر فرد با در دست داشتن مدرک لیسانس اقتصاد بتواند به جایگاه خوبی برسد. بلکه آینده شغلی هر کس به تلاش و پشتکار او بستگی دارد. هر چه علم و مهارت بیشتری در اقتصاد داشته باشید از جایگاه شغلی بهتری بهره مند خواهید شد.

دیپارتمنت امور مالی و بانکداری

اداره اقتصاد یک کشور از طریق کنترول مالی و پولی مملکت امکان پذیر می باشد که باید طبق برنامه‌ریزی‌های مشخص و هدف دار پیش رفته و با کنترول و نظارت بسیار دقیق خاتمه یابد. برنامه‌ریزی های مالی باعث می‌شودکه منابع مختلف مملکت و قوای بشری موجود، به طور هماهنگ به طرق سالم درجامه به کار افتد و ضمن اراییه حداکثر کارایی نتایج از پیش تعیین‌شده نیز به نحو اثربخش حاصل شود.

مدیریت امور بانکی دریک کشور یکی از ابزارهای مهم در اجرا و تعیین جهت سیاست‌های پولی میباشد. تجزیه و تحلیل دقیق عملکرد بانک‌ها، می‌تواند چگونگی اجرای سیاست های پولی را نشان داده وعلل عدم کاربرد بعضی از خط مشی‌ها را به خوبی کشف و در اختیار مدیر بانک ها وموسسات پولی و مالی قرار دهد.

توجه به این نیاز مبرم، انگیزه اصلی برای راه اندازی رشته مدیریت امور بانکی در دانشکده اقتصاد ومدیریت موسسه تحصیلات عالی ابن سینا را تشکیل میدهد، که امید می رود ضمن کمک به انکشاف دانش در سطح سازمان های مالی و پولی کشور ، نیاز بانک ها و موسسات پولی و مالی درسکتور خصوصی و دولتی به کارشناسان و مدیران متخصص،مرتفع شود.

مدیریت بانکی و امور مالی رشته ای است که در آن محصل با جنبه های توصیفی وتحلیلی نظریات پول ، بانکداری داخلی و بین المللی ، مبانی مدیریت ، مدیریت مالی ونیروی انسانی، مباحث حقوقی،علم محاسبه و حسابداری آشنا می شود.

رشته مدیریت بانکی و امور مالی بر حسب مشاغل بسیار متنوعی که فارغ التحصیلان آن در بانک ها عهده دار می شوند، به حوزه های وسیع بانکداری داخلی (مانند برنامه ریزی پولی و مالی ،سازمان دهی تشکیلات اداری ،مدیریت شعب،اعتبارات، اطلاعات،سرمایه گذاری،روابط عمومی،خدمات و) و بانکداری بین المللی (مانند امور مربوط به واردات ،اعتبار ،اسناد،آربیتراز و )تقسیم می شوند؛ و برای هریک از این حوزه ها اطلاعات و معلومات مشترک و اختصاصی مورد نیاز است.

محصلان این رشته می توانند با استفاده از یک سری مدل های تصمیم گیری و متدهای کمی ،مانند احصاییه و علم تحقیق در عملیات ()با شیوه های مختلف تصمیم گیری که مورد نیاز مدیران است آشنایی حاصل کرده وبه این وسیله به تایین خط مشی و برنامه ریزی های استراتیژیک موسسات پولی موفق باشند. دوره لیسانس رشته اقتصادبازاریابی شامل مضامی عمومی،مضامین اساسی ،اختصاصی و اختیاری است که محصلان با گذراندن موفقیت آمیز آن،مدرک لیسانس موسسه تحصیلات عالی ابن سینا را در یافت می کنند.

اهداف دوره مدیریت بانکی و امور مالی

۱. آموزش و تربیت متخصصان وکارشناسان مدیریت امور بانکی و مدیریت امور بانکی بین المللی.

۲ . تربیت کارشناسان ونیروی فنی و متخصص برای پاسخ گویی به نیازهای بازار،نهادها،موسسات، بانک ها ودر سکتورهای دولتی و خصوصی.

۳ .آماده سازی محصلان برای ادامه تحصیل و ورود به مقاطع بالاتر تحصیلات(ماستری) در رشته های مدیریت و یا علوم اقتصادی.

دیپارتمنت مدیریت بازاریابی؛

مدیریت بازاریابی از مهمترین بخش های مدیریت شرکتهای تجاری است زمانی یک شرکت میتواند بین خود، مشتریان و خریداران خود رابطه تجاری خوبی برقرار کند که یک مدیر بازاریابی موفق داشته باشد. شخصی که مدیریت بازاریابی یک بنگاه اقتصادی را به عهده می گیرد در جذب مشتریان و ارائه و معرفی درست و اصول محصول یا خدمات یک شرکت کوشش می کند و به صورت طبیعی مدیر بازاریابی شخصی است که نقش اساسی در سود و ضرر شرکت ها دارد.

دوره لیسانس مدیریت بازاریابی یکی از دوره های تحصیلی آموزش عالی است و مقصود از تشکیل این دوره آموزش نیروی انسانی تکنیسین موردنیاز سازمان ها، ادارات، مؤسسات و شرکت های دولتی و خصوصی در زمینه بازاریابی با وظیفه ها و هدف های مختلف در سطوح کارشناسی می باشد.

از جمله اصلی ترین گرایش های رشته مدیریت بازاریابی، میتوان به مواردی ذیل اشاره نمود؛ بازاریابی، بازاریابی بین المللی، تجارت الکترونیکی، مدیریت استراتژیک، بازاریابی داخلی، کارافرینی، گرایش های مالی، بیمه.

هدف از این رشته عبارت است از؛ شناخت دقیق با وظیفه های اساسی سازمان های بازرگانی، افزایش مهارت و توانایی دانشجویان در آشنایی مباحث مبتنی به مدیریت، جمع آوری و تفکیک و تحلیل اطلاعات مربوط به هر یک از این مباحث، محاسبه راه حل های گوناگون در خصوص هر مسئله و تصمیم گیری و اجرای تصمیمات متخذه.

دانشجویان این رشته به واسطه ی شناخت کافی از کسب و کارها و طریقه ی ایجاد تجارت موفق، شانس بالایی جهت موفقیت در حیطه کارآفرینی و تشکیل کسب و کار جدید دارند.

فارغ التحصیلان این رشته به مباحث مربوط به بازار، تدوین استراتژی های سازمانی، شناخت مشتریان و نحوه ارتباط با آن ها ، شناخت فرایندهای فروش، بازاریابی و خدمات به مشتریان آشنایی لازم را دارند. از این جهت تونایی استخدام در واحدهای بازرگانی سازمان ها را دارند و می توانند به خوبی در سطح مدیران اجرایی در سازمان های بازرگانی، صنعتی و دولتی مشغول به کار شوند. یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه نمایند. اما انتظار میرود این فارغ التحصیلان در کنار کارهای پژوهشی و تحقیقاتی، بعد از کسب تجربه های کافی بتوانند مسئولیت های بیشتری را در سطوح بالای سازمان ها برعهده گیرند.

 فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث مربوط به بازار، مبحث های تدوین استراتژی های سازمانی، شناخت مشتریان و شیوه ارتباط با آن ها، آشنایی فرایندهای فروش، بازاریابی و خدمت ها به مشتریان زمینه لازم جهت استخدام در واحدهای بازرگانی سازمانها را داشته و نسبت به دیگر گرایش های مدیریت باتوجه به فقدان رشته ای جایگزین از بازار کار مناسبی برخوردار هستند. طی این که دانشجویان این رشته باتوجه به شناخت کافی از کسب و کار و روش ایجاد تجارت موفق شانس متعددی برای موفقیت در حوزه‌ کارافرینی و تشکیل کسب و کار جدید دارند.



جهت دانلود دیدگاه و ماموریت  دانشکده اقتصاد دانشگاه پیشگام بالای لینک زیر کلیک کنید


جهت دانلود پلان استراتیژیک  دانشکده اقتصاد دانشگاه پیشگام بالای لینک زیر کلیک کنید


جهت دانلود پلان انکشافی  دانشکده اقتصاد دانشگاه پیشگام بالای لینک زیر کلیک کنید


جهت دانلود پلان تطبیقی  دانشکده اقتصاد دانشگاه پیشگام بالای لینک زیر کلیک کنید


جهت دانلود پلان عملیاتی  دانشکده اقتصاد دانشگاه پیشگام بالای لینک زیر کلیک کنید


جهت دانلود کریکولم  دانشکده اقتصاد دانشگاه پیشگام بالای لینک زیر کلیک کنید

شیر کردن :