در باره ما

تاریخچه مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام از سال 1387 تا 1401 هجری خورشیدی

1-    مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام جواز فعالیت خویش را از دولت جمهوری اسلامی افغانستان در دو پوهنځی( اقتصاد و کمپیوترساینس) در سال 1387 اخذ نموده و تحت حکم شماره (11) (  ) وزارت تحصیلات عالی کشور ثبت می باشد.

2-    پوهنځی اقتصاد مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام از سال 1387 تا 1401 طی 14 دورۀ تحصیلی هزاران تن کادر جوان را در رشته های مالی - بانکی و اداره و تجارت فارغ التحصیل و وارد جامعه نموده است که بسیاری از این دانشجویان در بخش های مختلف دولت، بخصوص در وزارت مالیه، بانک مرکزی و سایر بانک ها و مؤسسات مالی و اداری مشغول فعالیت و ارایۀ خدمت به کشور می باشند.

3-    در اواخر سال 1396 مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام از هیأت اداری قبلی به هیأت اداری و تدریسی که فعلاً در رأس مؤسسه قرار دارند واگذار شد. مدیریت جدید جهت انکشاف و توسعه مؤسسه در سال 1397پوهنځی کمپیوتر ساینس را با دو دیپارتمنت بر اساس حکم سال 1387 که مؤسسه جواز فعالیت دو پوهنځی را بدست آورده بود آغاز کرده و اسناد و مدارک استادان، کریکولم و سایر اسناد ضروری را به مقام محترم وزارت تحصیلات عالی ارسال و کریکولم پوهنځی متذکره تأیید و فعالیت پوهنځی کمپیوتر ساینس از آن سال به بعد آغاز و کار تدریس و تحقیق  ادامه یافت.

4-    مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام برای توسعه هرچه بیشتر مؤسسه و گسترش فعالیت های تدریسی و تحقیقی در کشور با توجه به نیاز های اساسی جامعه عرایض و پیشنهاداتی را  به مقام ریاست جمهوری اسلامی افغانستان و مقام ریاست اجرائیه با موضوع شکایت از محرومیت مؤسسه از انکشاف و کمک در موارد سال های گذشته و تقاضای حکم مجوز پوهنځی های جدید ( حقوق و تعلیم و تربیه ) را تقدیم نمود و با توجه و عنایت مقامات محترم حکم اخذ راه اندازی رشته های حقوق و تعلیم و تربیه را مقام محترم ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی صادر نمودند و طی مراحل آن در وزارت محترم تحصیلات عالی ادامه دارد.

5-    مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام با داشتن هزاران دانشجوی دختر و پسر به عنوان یکی از مؤسسات تحصیلات عالی معتبر در کابل به فعالیت آموزشی و تحقیقی خود ادامه  میدهد.  و سالانه توانایی جذب 2000 نفر محصل را در پوهنځی های متذکره در مقطع تحصيلی لیسانس (کارشناسی) برای دوره های روزانه و شبانه در کابل دارد.

6-    مؤسسه تحصیلات عالی پیشگام با پوهنتون ها، مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی، دولتی  افغانستان و برخی از پوهنتون های کشور ها نیز ارتباطات علمی و تبادل استادان و محصلان را دارد.

اهداف استراتیژیک

مؤسسه تحصیلات  عالی پیشگام به عنوان یک نهاد معتبر علمی تلاش می نماید تا با ارائه کیفیت برتر آموزشی و پژوهشی در سطح کشور و منطقه، علاوه بر توسعه زیربنای علمی و تخنیکی کشور، نیاز بازار کار را تامین و زمینه گسترش متوازن تحصیلات عالی را فراهم نماید. در این راستا با استفاده از کادر علمی متخصص، همکاری با نهادهای علمی ملّی و بین المللی، بکارگیری تکنالوژی مدرن و فراهم سازی فضای مناسب تحقیقاتی با حفظ اصول علمی و اخلاقی گام برمیدارد. و اهداف ذیل به عنوان اهداف استراتژیک این مؤسسه نشانه گذاری می کند.

1-    تلاش مداوم  برای  بهتر ساختن کیفیت تحصیلات عالی مطابق به نیاز های زمان؛

2-    ایجاد زمینه های لازم و برای تحقیقات علمی و ترجمه منابع و کتب؛

3-    مسوولیت پذیری، پیشکار، تلاش و خلاقیت؛

4-    ایجاد و توسعه خدمات و امکانات جهت عرضه خدمات بهتر اکادمیک؛